Kijk uit voor rabiës!

Recent is Polen op de zoönose-lijst als een 'hoog-risico land voor rabiës' geclassificeerd. Een zoönose is een van dier op mens overdraagbare infectieziekte. Rabiës komt niet in Nederland voor. Overheidsinstanties doen hard hun best dat zo te houden maar het is helaas erg moeilijk hier op te handhaven. Door het grote aanbod van puppys uit Oost-Europa neemt de kans op besmetting toe.

Wat is rabiës?

Rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid, is gevaarlijk voor mens en dier. Indien het niet behandeld wordt is het altijd dodelijk. Je kunt het oplopen door gekrabt, gebeten of zelfs gelikt te worden. Voor uitgebreide informatie over infectieziekte kan je o.a. terecht op de site van het RIVM www.rivm.nl/rabies.
 
 
Wil je een puppy aanschaffen, kijk dan goed naar de herkomst van de pup. Laat je niet verleiden door schattige foto's. Een zieke pup kan erg veel geld kosten en nog belangrijker... je eigen gezondheid kan ook in gevaar gebracht worden.
 
Voor tips over aanschaf van een pup kan je terecht op de site van de LICG www.licg.nl/honden/de-puppy-checklist/
 

Bij twijfel, niet doen!

 
NB: Heb je zelf al een dier en wil je ermee naar het buitenland, dan moet de Rabiës vaccinatie op orde zijn. Hou er rekening mee dat dit tenminste 21 dagen voor vertrek geregeld moet zijn. Maak daarom tijdig een afspraak via het contactformulier of neem telefonisch contact op.
 
 

De dierenarts van Huisdierinenten.nl komt bij u thuis om uw hond of kat te vaccineren of ontwormen. Makkelijk voor u, plezierig voor uw huisdier!

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.