Nieuw in het assortiment: RapidStatus titer test voor honden

Vanaf 20 mei is het mogelijk om je hond te laten testen op bepaalde antistoffen tegen ziekteverwekkers door middel van een sneltest die tijdens het consult kan worden uitgevoerd. Zijn de resultaten positief? Dan is enten tegen die ziektes niet nodig de komende 3 jaar. Hiermee lever je absoluut maatwerk voor je dier! We kunnen een titelbepaling doen voor hondenziekte (CDV), leverziekte (CAV-2) en parvo (CPV).

Titeren is het bepalen van antilichamen in het bloed. Na een vaccinatie ontwikkelt een dier antilichamen tegen het betreffende virus. Deze antilichamen zorgen ervoor dat een dier niet ziek wordt als hij met de ziekteverwekker in aanraking komt. Een jong dier krijgt ook van de moeder antilichamen mee via de moedermelk.
Een titerbepaling is bij Huisdierinenten.nl mogelijk voor puppy's en volwassen honden.

De test kan snel tijdens het consult worden gedaan, na circa 10 minuten is de uitslag bekend. Hiervoor hoeveel we alleen een paar druppeltjes bloed af te nemen. Als blijkt dat een of meer van de titers onvoldoende is, dan kan er op maat bij gevaccineerd worden tegen een gunstig tarief.
Let wel op, het vaccineren tegen de ziekte van Weil (de rattenziekte) blijft altijd jaarlijks nodig, deze bescherming is niet blijvend.

 

De dierenarts van Huisdierinenten.nl komt bij u thuis om uw hond of kat te vaccineren of ontwormen. Makkelijk voor u, plezierig voor uw huisdier!

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.