Uitbraak dodelijke kattenziekte in Nederland

Kattenbezitters in het noorden van Friesland worden geconfronteerd met de dodelijke kattenziekte en moeten hun huisdieren zoveel mogelijk in huis houden. De dodelijke kattenziekte heeft al voor slachtoffers gezorgd. De ziekte kan zich verspreiden via de ontlasting, als katten in aanraking komen met ontlasting van andere katten, dan kunnen ze ziek worden. Het kan ook worden overgedragen via mensen of honden. Die worden er zelf echter niet ziek van.

Geen grote kans op overleving

Er zijn veel symptomen, speekselen, braken, diarree, niet willen eten of drinken en hoge koorts. Ondanks behandeling van zieke dieren is de overlevingskans bij de katten erg klein.

Vaccineren helpt

Vaccineren van de katten kan helpen in de bescherming van het dier. Als een kat korter dan drie jaar geleden gevaccineerd is tegen de ziekte, is de kans om ziek te worden na een besmetting veel kleiner.

Aangezien de vakantieperode is aangebroken en er veel wordt gereisd door Nederland is het risoco op verspreiding van deze ziekte groter, neem daarom geen enkel risico en laat uw kat tijdig vaccineren.

Neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

kat

De dierenarts van Huisdierinenten.nl komt bij u thuis om uw hond of kat te vaccineren of ontwormen. Makkelijk voor u, plezierig voor uw huisdier!

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.